Fiets-Ontmoetingen onderweg

Op roadtrip gaan is constant in beweging zijn, mentaal rustig worden, fysiek helemaal aan staan en nieuwe mensen ontmoeten. Op mijn tocht naar Wenen langs de Donau heb ik 7 ontmoetingen en een beschermengel.

1. De Amerikaanse Prinses

In de auto onderweg naar Donaueschingen waar onze tocht begint, luister ik met reisgenoot L. naar het luisterboek de Amerikaanse Prinses van Annejet van Zijl. Het is het fascinerende echt gebeurde verhaal van Allene Tew. Het gaat over moed en verlies. Wat mij raakt in het verhaal is haar veerkracht en opportunistische blik gericht op de toekomst.

Met deze prinses nog in mijn hoofd kom ik haar tegen in een moderne versie. Ze is vol bepakt en heeft een vlaggetje aan haar fiets wapperen waarop staat “Oklahoma”. Ze draagt vrolijke lippenstift heeft grijze haren en een net wat andere stijl fietskleding. Dat zijn lange kousen die net een stukje bovenbeen toch wel sexy uit doen komen van een atletisch bruin lijf. Ze ziet er vrolijk en sterk uit. We praten over de route en de bestemming, haar doel is de Zwarte Zee. Ze gaat snel door en heeft iets onverschrokkens. Ze is ruim boven de 60 in een ander werelddeel en alleen! Ik bewonder haar moed en vrolijke stemming, dit is aanstekelijk.

Af en toe zie ik haar vlaggetje wapperen in de verte, haar inhalen doe ik niet, daar is ze te snel voor. Zelfde route, andere reis.