Liefdevol koppel

 

Sommige stellen kom je vaker tegen als je op fietsvakantie bent. Voordat je met elkaar hebt gepraat, vind je vaak van alles van elkaar. In dit geval was dat ook zo. Zij leek niet zo sportief en droeg wat ouwelijke kleding, hij was een vriendelijk lachende sportieve man en had altijd zijn fietslatex aan. Zij had een elektrische fiets, hij een snelle sportieve fiets. Een bijzondere combinatie. Een paar keer zagen we hen op campings onderweg. Wat ons opviel, ze zaten altijd heel gezellig te eten en namen daar alle tijd voor.

Op een dag waren we in de namiddag op een camping gearriveerd. In de avond kwamen we terug van een heerlijk etentje. Het stel zat samen na te tafelen aan de picknick-bank op de camping. Wij waren hen eerder op deze dag 2 keer voorbij gefietst, vonden wij heel stoer.

Zij vertelden over hun fietstocht en alle uitstapjes van hun vakantie, ze hadden een slot en een museum bezocht, uitgebreide site-seeing gedaan en ze straalden erbij. Wat bleek, ze deden dit al 40 jaar samen, de vrouw kon vanwege haar gezondheid niet meer zonder ondersteuning fietsen, maar genoot ervan dat het zo toch nog kon. Haar man keek zo liefdevol daarbij en vond dat helemaal geen probleem, niks stoer doen en kilometers halen, fiets maar in mijn wiel!

Zij waren geen 100 kilometer per dag fietsers, maar genieters.  Klein lesje voor ons, we hadden regelmatig de 100 kilometer grens gepasseerd op een dag en dan stelden we het genieten even uit. Niet erg, dat was onze manier en ook dat werkte goed voor ons. Het oordelen en de competitie opzoeken, daar schaamden we ons een beetje voor achteraf.