Klanten van Tulp Talent zijn onder andere

Openbaar Ministerie
KNMI
Bureau Financieel Toezicht
Dienst Justitiële Inrichtingen
Kinderopvang de Bilt
Hogeschool Utrecht
Power4people
particulieren

Referenties van Kracht van het verhaal in beeld

Verfrissende manier voor studenten om naar hun eigen achtergrond te kijken, vanuit het eigen verhaal te kijken naar je toekomstige cliënten, zinnig voor iedereen die met mensen werkt.
(docent Hogeschool Utrecht)

De workshop heeft ons geïnspireerd met betrekking tot de begeleiding van onze cliënten. Wij hebben geleerd hoe het principe van de held en het heldenverhaal met al zijn stadia leidraad kan zijn voor cliënten in een moeilijke fase van hun loopbaan.
De trainer is de centrale succesfactor voor elke workshop. Petra is een inspirerende trainer zelfs voor onze ervaren mensen. De filmfragmenten waren een uitstekende onderbouwing van de theorie.
(Leidinggevende  loopbaanadvies bureau)

Testjes en huiswerk prima, maar nog beter: “Het verhaal in beeld”, een inspirerende bijeenkomst gebaseerd op “de reis van de held” van Joseph Campbell, een metafoor voor mensen die willen ontwikkelen met vele leuke inspirerende voorbeelden (bijvoorbeeld fragmenten uit Borgen).
(klant KNMI)

De betekenis en verbinding die verhaalkracht teweeg brengt.
(Edith de Wit)

Kernwoorden over Andere kijk op beeld

 • Contacten/leermomenten (Frans Dolieslage)
 • Verdieping en ontmoeting (Eduard)
 • Heeft mij doen realiseren dat ik bepaalde handelingen (mentor zoeken, mezelf uitspreken) ook kan inzetten bij mijn keuzeproces op dit moment. (Paula Veltink)
 • Herbezinning, pas op de plaats (Arthur Nooter)
 • Bezinning (Henriette Treurniet)
 • Het inzicht dat ik mij steeds kan afvragen waar ik mij in de cirkel bevind (Irene Artsen)
 • Het heeft mij weer wakker geschud (Anneke Lameris)
 • Dat ik inspiratie heb gekregen hoe ik ook eens met filmfragmenten kan werken in mijn werk.
 • Mooie illustratie van process van de held. Heel herkenbaar en pakkend. Boeiend voor iedereen die werkt met mensen. (Mieke Verbaarschot)
 • Dat ik vrolijk de week afsluit. Mooie combi beelden en muziek, netwerken. (Riet Smal)
 • Dat het gebruik van filmpjes kan helpen bij wat je wilt melden/uitstralen/vertellen. (Hilde Jessurun)
 • Mooie voorbeelden van verhalen en fases in je leven.
 • Contact met mijn eigen heldenreis (de vragen en beelden bieden een hele makkelijke toegang).

Aanbevelingen over Groeispurt en Groeitraject

Petra heeft de juiste mix van vertrouwen, deskundigheid, feedback en inlevingsvermogen, enthousiasme en resultaatgerichtheid.
(klant Openbaar Ministerie)

Fijne begeleiding! Het was voor mij belangrijk om nieuw perspectief te krijgen op volgende loopbaanstappen. Petra heeft me geholpen uit te zoeken waar mijn kracht ligt en mij geleerd hoe ik een volgende stap ook zou kunnen maken. Ze deed dit zowel met structuur als een bepaalde losheid en in een heel vertrouwelijke sfeer. Er was ook aandacht voor meer impliciete persoonlijke zaken die van invloed zijn op je werk.
(klant KNMI)

Vooral mensen die op een kruispunt staan en het volgende “hoofdstuk” in hun verhaal willen verkennen. ook mensen die niet voldoende tot bloei komen ondanks dat zij veel talent en mogelijkheden hebben. Ook jongeren die richting willen vinden zou Petra aanbevelen.
(Jan, particulier)

Aan andere werkzoekenden in mijn omgeving zou ik Tulp Talent aanbevelen. Ik denk dat iedereen die op zoek is naar werk een goede sollicitatietraining zou moeten volgen en die van Tulp Talent is er zo een.
(Marit, particulier)

Ik heb Petra ervaren als een professionele en betrokken loopbaanprofessional. Zij stelt de juiste vragen, kan heel confronterend zijn, maar altijd op een respectvolle manier en met empathie. Haar aanpak in mijn traject was persoonlijk en pragmatisch en vooral gericht op het zicht krijgen op mijn mogelijkheden en kwaliteiten. De sessies hebben mijn zelfbeeld op een positieve manier  versterkt en mij in staat gesteld tot het vinden van een nieuwe baan in mijn vakgebied.
(man 50+)

Mevrouw Muns heeft op een professionele wijze een collega uit mijn vakgroep begeleidt in het ontwikkelen van haar loopbaanplannen. Resultaat hiervan is dat de betreffende collega een helder beeld heeft gekregen van het doel waar ze naartoe wil werken en gemotiveerd invulling geeft aan haar nieuwe loopbaanplannen. Dit is precies wat van te voren was beoogd en daarmee is dit een succesvol traject gebleken.
(leidinggevende KNMI)

Petra Muns van Tulp Talent