Tulp Talent workshops

Communicatiestijlen, feedback, verbinding en vertrouwen met behulp van Insights voor teams

Wanneer is het een goed idee om aan teamontwikkeling  te doen?

Als er een team is met een gezamenlijke taak, maar er gewerkt wordt als eenlingen. Als er meer over elkaar dan met elkaar gepraat wordt.  Dan is een training met Insights als hulpmiddel een goed idee. Ieder teamlid snapt in een dagdeel, dat er essentiele verbindingen en verschillen zijn tussen mensen en dat deze diversiteit van grote waarde is voor de effectiviteit van het team.

Wat is Insights?

Het is een methodiek die start met een persoonlijke vragenlijst, uit die vragenlijst komt een kleurenprofiel. De kleuren staan voor een aantal voorkeuren in je communicatie en zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Jung. Denk daarbij aan de voorkeur voor denken of voor voelen, of de voorkeur voor extraversion of introversion. Het delen van deze uitkomsten aan voorkeursstijlen maken gedrag en communicatie zichtbaar en bespreekbaar. Het is een waardevrije methode en kan vervolgens met elkaar voor allerlei doelen ingezet worden, van meer feedback gaan geven tot een resultaatgerichter en productiever team!

Insights en storytelling!

We werken met actuele organisatieverhalen. Ook werken we met passende filmbeelden die uitnodigen tot reflectie op communicatie in het team en de organisatie.

Intervisie

In intervisie werk je aan je persoonlijke en team-ontwikkeling in een kleine groep. De dagelijkse praktijk is het uitgangspunt, wat is daar nodig . Vergroot met elkaar je professioneel handelen. Op een gestructureerde manier met het basismodel intervisie aan de slag. Leer met elkaar!

Voor wie: teams in ontwikkeling

Hoe vaak: 6 keer per jaar een begeleidde intervisie van 2 uur

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek over de mogelijkheden voor jouw organistie (06-49774320).